Prachtig Dominicanenklooster verwondert

Voor de vereniging Pelgrimswegen naar Rome mocht ik gisteren een workshop verzorgen in het prachtige Dominicanenklooster midden in Zwolle. Het thema van de bijeenkomst is Verwondering. Bij binnenkomst voelt de kloostergang als een plek voor bezinning en bewondering. De kloostertuin is zichtbaar door de gigantische glas in loodramen.

Op de vraag waar de deelnemers op hopen krijg ik o.a. als reactie: rust, spirituele ervaring, mooie verhalen delen, mooie verhalen horen en een paar mensen wilden graag een tegenhanger voor de GPS workshop van die ochtend. In onderstaande video verteld Broeder David Seindl Rast hoe dankbaarheid je hart opent zodat je – door jouw ‘zijn’ – de dag zegent.

de weg naar verwondering

Voor deze workshop van een uur koos ik als kader de vier niveau’s van betrokkenheid van Alan Seale (Drama, Situatie, Keuze en Mogelijkheden) en Theory U. Dit was voor een van de deelnemers reden om zich te ergeren. Aan het eind van het uur wilde ze wel graag de desbetreffende flip meenemen omdat ze hier nog voor zichzelf mee aan de slag wilde. Mijn goede vriendin Marjolijn Punt legt in haar blog over heel mooi uit hoe je dat kunt doen: Blog over het DiSCO model van Alan Seale

“Verwondering: even stil staan bij iets wat altijd gewoon leek,
je ervaart het nu als klein wonder. Daardoor ben je overdonderd,
je voelt niet de behoefte om iets te zeggen, je bent er een beetje stil van”.
Gevonden op quizlet.com afdeling levensbeschouwing

In kleine groepjes werden enthousiast verhalen over verwondering gedeeld. Aan het eind van het uur blijkt dat de hoop meer dan waargemaakt is en we eindigen met voorbeelden hoe je ook liefde en aandacht in het dagelijks leven meer ruimte kunt geven.

Alsals je echt tijd voor jezelf wilt kom dan 8 tot 10 december naar Vlierhof voor een paar dagen winterwandelen in combinatie met geleide meditaties. meer informatie vind je hier

 

Over ikFloreer.nu

Ik ben een pelgrim en wil de effecten van pelgrimeren beschikbaar stellen voor iedereen die als een pelgrim wil leven en werken: open en in je kracht. Als je bewuster wilt leren sturen op passie, positieve energie, zingeving en persoonlijke groei. Vanuit bewustzijn over wat jouw idealen en krachten zijn, vind je antwoord op de vraag wat je prioriteit gaat geven en weet je wat je volgende stap is. Ben jij toe aan het vinden van jouw eigen weg?
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie